L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha dissenyat un dispositiu per afrontar la possibilitat de nevades a Barcelona. Es protegiran especialment els accessos als hospitals Sant Joan de Déu i Vall d’Hebron, situats a tocar de la ronda de Dalt, amb dues màquines llevaneu, una a cada hospital. L’objectiu és, en cas que sigui necessari, mantenir les vies d’accés i sortida sense gel.

Tal com ha explicat a betevé el director de Manteniment de les Rondes AMB, Francisco Javier Navarro, actualment disposen de quatre vehicles. “Tenim dos camions amb fulles llevaneu i salers. A més, tenim dos cotxes lleugers. Un està equipat amb una fulla llevaneu amb saler i l’altre, només amb saler”, afegeix el director.

Actualment, els dispositius es troben a la base preparats per sortir i començar les tasques preventives ja entrada la nit. Serà a partir de mitjanit quan es començarà a repartir sal per les dues rondes, especialment la de Dalt. Es protegirà la calçada entre la sortida 6 i la 10. Navarro assegura que “és millor fer un ús preventiu de la sal i no esperar que nevi per llençar-la per evitar que la neu s’agafi a la calçada“.

Un dispositiu que durarà fins dilluns al migdia

El director de Manteniment explica que aquest dispositiu estarà actiu fins aquest dilluns al migdia, ja que a la tarda les previsions meteorològiques són més favorables. Afegeix que, tot i que Barcelona no és una ciutat que estigui acostumada ni preparada per a la neu, “els dispositius preventius estan preparats perquè no succeeixi cap situació greu“.