Escola municipal de música de Sant Andreu

Barcelona Energia es convertirà aquest abril en el proveïdor elèctric de les cinc escoles de música municipals, del Conservatori i de 76 de les 103 escoles bressol municipals. El subministrament s’iniciarà amb energia d’origen 100% renovable amb la idea que els equipaments educatius de l’ajuntament esdevinguin alhora consumidors i generadors d‘energia verda i renovable.

La comercialitzadora d’energia pública subministrarà als 83 centres educatius uns 3,78 GW cada hora el que equival al consum de 1.085 famílies. Gràcies a l’energia verda s’evitarà l’emissió de més de 567 tones de CO2, l’equivalent a recórrer uns 3.120 km amb un cotxe dièsel, o bé, anar i tornar quatre vegades a la lluna. A més, entre els equipaments que subministra Barcelona Energia es troba també el Consorci per la Normalització Lingüística (CNL) de Sants-Montjuïc i Les Corts i la secció sindical de l’IMEB.

Barcelona Energia en marxa des del 2019

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat i la seva vocació és oferir un servei a la ciutadania sense benefici econòmic. La comercialitzadora és una de les 10 de comercialitzadores dins l’àrea metropolitana amb més punts de subministrament gestionats. Amb aquest nou acord, Barcelona Energia segueix el seu compromís d’oferir un model energètic 100% renovable i sostenible a tots els seus usuaris i usuàries, impulsant un model energètic bastat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona va començar a donar servei als ciutadans l’1 de gener de 2019 i actualment ofereix assistència a més de 10.000 punts de subministrament de tota l’àrea metropolitana.