Foto: Alfons Puertas

Aquest dimarts hem pogut recuperar algunes imatges de cel blau a Barcelona, després de molts dies amb irrupció de pols sahariana, concretament des del 23 de febrer.

A més del cel blau, els valors màxims de temperatura han arribat fins als 17 ºC a Barcelona i, això, no passava des del 27 de febrer.

09/03/21

Nits més fredes

L’ambient anticiclònic ens aportarà contrast tèrmic marcat entre el dia i la nit, molt més que no pas els dies passats. Per aquest motiu, s’espera que durant la matinada de dimecres es puguin registrar valors inferiors als 10 ºC a tota la ciutat, fins i tot baixant per sota dels 5 ºC a alguns barris de la part alta.

De fet, aquest contrast tèrmic ja s’ha notat durant la matinada d’aquest dimarts, però dimecres i dijous s’accentuarà més.

09/03/21

Quan arribarà el proper canvi de temps?

Els mapes del temps preveuen un ascens de la temperatura diürna que es mantindrà fins dijous, quan es podrà gaudir d’un ambient quasi primaveral a la ciutat, malgrat les primeres hores de la jornada siguin fresques.

Divendres arribarà un sistema frontal que facilitarà l’entrada d’aire més fresc i la formació d’alguns ruixats a les comarques interiors. De fet, alguns models meteorològics preveuen termòmetres més baixos dels normals per l’època i, gairebé, fins a final de mes.

Mapa previst per dijous, 11/03/21, a la tarda