bandera groga a la platja del bogatell

Totes les platges de Barcelona han tingut hissada la bandera groga per mala qualitat de l’aigua, després de la tempesta que dissabte a la nit va escombrar la ciutat. El primer gran episodi de pluja i fort vent després de moltes setmanes de sequera ha fet llevar el litoral barceloní amb un aspecte més brut a causa dels elements generats i arrossegats per l’aigua. La situació l’endemà ha estat pitjor en municipis veïns com Badalona, on totes les seves platges tenen la bandera vermella per aquesta raó i, per tant, s’hi prohibeix banyar-se.

Malgrat la tempesta, no va haver-hi tanta mala mar com per dispersar la brutícia i, per això, bona part de tot el que va arrossegar la pluja s’ha quedat a la sorra.

Puja l’ocupació a les platges amb l’avenç del dia

La mala qualitat de l’aigua, la bandera groga i les temperatures més baixes del que és habitual aquestes dates han fet que l’ocupació hagi estat baixa o normal a totes les platges durant les primeres hores del dia. Ara bé, amb l’avenç del dia la situació ha canviat, fins al punt que set platges han registrat una ocupació alta. La setmana passada ja es van tancar diverses platges per excés d’usuaris.