La bandera groga oneja, aquest dilluns, a les platges del Bogatell, la Barceloneta, Sant Miquel, Nova Icària i Sant Sebastià. La raó és la presència de meduses a l’aigua, un fet que no ha impedit, però, que es registri una ocupació normal o alta als tres sorrals, i que es veiessin alguns banyistes dins el mar. Això sí, especialment a la vora.

Es tracta de meduses de l’espècie pelagia, que té la peculiaritat de provocar picades especialment molestes. El banc de meduses s’ha anat desplaçant al llarg del dia pel litoral barceloní. Al matí de dilluns eren presents a dues platges, i s’han repartit fins a cinc platges a la tarda.

A banda de la crida a la precaució per les meduses, aquest dilluns no s’ha hagut de tancar, de moment, cap de les platges de la ciutat. No ha estat així els darrers quatre dies consecutius, en què l’onada de calor va omplir al màxim els aforaments permesos a diverses platges. També la setmana passada es va haver de tancar la platja de Llevant per presència d’hidrocarburs, a causa de l’enfonsament d’un iot que va perdre el carburant.