Escolta aquesta notícia

(ACN) La xifra de rescats de fauna marina el primer trimestre d’aquest any ha estat de 69 exemplars. Aquesta xifra suposa més de la meitat dels casos que es van dur a terme al llarg del 2024, que van ser 105 exemplars. Es tracta d’animals que han patit lesions o patologies causades directament o indirectament per l’acció humana, com per exemple: la contaminació, el canvi climàtic, la interacció pesquera o la pressió de la població sobre el medi.

La major part de les atencions de la Fundació CRAM són a tortugues marines, amb un total de 54. Dels restants, 13 són atencions veterinàries relacionades amb cetacis i dos d’exemplars d’elasmobranquis.

Aquest any ja s’han atès un total de 48 exemplars vius de tortuga, principalment a causa de la interacció amb la pesca. Gairebé la meitat, 21, han pogut ser recuperades i alliberades al seu medi natural i 18 continuen al centre de recuperació amb un pronòstic favorable de recuperació i reintroducció.

Aquest servei està disponible les 24 hores del dia els 365 dies a l’any i, a més de les instal·lacions de la Fundació, disposa d’un vehicle de rescat i un equip especialitzat.

La col·laboració del sector pesquer

En aquests casos ha estat fonamental la col·laboració del sector pesquer, ja que són els primers a detectar la captura accidental i són els encarregats d’activar el protocol de rescat. El projecte Pescadors a favor del mar és una iniciativa pionera en aquest sentit.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a