Les àmfores de ceràmica que pengen de la paret del Mural de les Olles, a l’edifici del Mercat de les Flors, han passat a ser espais de nidificació per a molts ocells. Una ornitòloga ha advertit a través de les xarxes socials d’aquesta troballa i també d’unes obres de manteniment que s’estaven duent a terme amb una malla. Aquest matí, els Agents Rurals han inspeccionat l’obra i han dictaminat que es parés perquè dificultava la nidificació a ocells com falciots, merles, pardals i altres espècies protegides.

Segons l’Institut del Teatre, responsable del Mural de les Olles, les obres de manteniment de la instal·lació van començar aquesta setmana i es desconeixia que hi havia nius i espècies protegides. S’hi havia instal·lat una malla, per part de la Diputació de Barcelona, per protegir la paret de càntirs, de 17 metres d’alçària, per tal de fer-ne les tasques de neteja i manteniment habituals. Ara es farà un informe que dictamini quin és el millor moment per reprendre les obres del mural, sense que afecti la nidificació dels ocells.

“Podria significar la mort dels pollets”

Complicar o impedir la nidificació d’espècies protegides, com els falciots, està prohibit. Amb la malla de les obres es dificultava als ocells accedir als seus nius i alimentar els pollets, segons els Agents Rurals. “És evident que una actuació que impedeix el pas dels pares dels pollets que estan criant pot significar la mort de les cries“, segons Sergi García, de l’entitat Galanthus Natura. De fet, per aconseguir una llicència d’obres, els edificis necessiten un permís exprés de l’Ajuntament que garanteix que no hi ha espècies protegides criant en aquell espai.

Foto: Olga Martínez