fred gent amb abrics

Dins del context actual de canvi climàtic que estem patint, acabem de deixar enrere un mes d’octubre amb unes temperatures per sobre de la mitjana a tota la ciutat. L’Observatori Fabra, amb un registre continuat des del 1914, ha registrat una temperatura mitjana gairebé dos graus més alta del normal.

Canvi de temps radical

A partir d’aquest dimarts la situació meteorològica experimentarà un canvi sobtat. De la bonança i, podríem dir, calor —en el context de l’època de l’any en què ens trobem— de les darreres setmanes passarem a un temps fred i molt més insegur. És a dir, finalment arribarà la tardor tal com la coneixem.

Tendència per als pròxims dies a Barcelona

Segons tots els mapes, aquests cap de setmana encara continuarem amb unes temperatures més pròpies de finals de setembre, o principis d’octubre a tot estirar, que no pas de principis de novembre. Bona prova d’això són els valors mínims de la passada nit que s’han registrat a diferents punts de la ciutat.

Mínimes dissabte 02/11/2019 a diferents punts de la ciutat

Per fi el canvi d’armari

Si tot va com està previst, no estem parlant d’un canvi puntual de temps d’un o dos dies, sinó que finalment arribarà la tardor i sembla que per quedar-se definitivament. Les temperatures màximes no es preveu que passin dels 15 graus i les mínimes quedaran al voltant dels 10 graus. Això aquí a Barcelona, perquè en altres punts de Catalunya el fred es notarà molt més.

Previst 850 hPa divendres 08.11.19 a les 00 UTC

Per tant, aquest cap de setmana i fins dimarts serà un bon moment per rescatar dels trasters, fons d’armari, etc. aquella roba més gruixuda que, sense ser estrictament d’hivern, us permeti protegir-vos una mica del fred, i així fer el conegut canvi d’armari. Tot dependrà de com en sigueu de fredolics, però vaja, les mànigues curtes que hem anat duent des de la primavera passada, a excepció d’alguna matinada una mica més fresca, donaran pas a les jaquetes i les mànigues llargues que, de fet, ja és el que toca en aquestes alçades de l’any.