temps Carnaval 2022
pluja acumulada prevista fins la matinada de dissabte

La bonança i suavitat dels darrers dies s’acabarà amb l’arribada d’un front que farà tornar l’ambient hivernal pel Carnaval 2022. Els núvols també guanyaran terreny. Però, i la pluja? Complicarà les rues?

Un front per les rues escolars

Aquest divendres arriba un petit canvi de temps, amb el pas d’un front esquifit que farà que augmentin els núvols arreu. A més a més, l’arribada d’una petita i diluïda franja d’inestabilitat des del sud també podrà comportar més presència de núvols.

A hores d’ara es fa difícil pensar que la pluja pugui esguerrar les rues escolars de Carnaval, que se celebraran majoritàriament durant les primeres hores de la tarda de divendres. El que sí que caldrà fer és abrigar-se un xic més. Tot i això, sense fer fred.

Si ha de ploure, entre el vespre i la matinada de divendres a dissabte

Realment, el canvi de temps serà molt poc notable des del punt de vista de la pluja. Els darrers mapes només obren una petita finestra on pugui ploure de manera feble i dispersa, i bàsicament a la costa i prelitoral de Barcelona, i de Tarragona.

Per ara, tot indica que aquesta possibilitat seria una mica més elevada entre el vespre de divendres i el matí de dissabte, però sempre fenòmens molt puntuals de poca entitat.

Les disfresses, millor de màniga llarga

El que sí que comportarà aquest canvi de temps serà un descens notable de la temperatura, que farà que l’ambient d’aquest cap de setmana de Carnaval sigui de fred hivernal. Tant dissabte com diumenge tindrem un temps variable, amb força presència de núvols, però difícilment amb pluja. En tot cas, si arriba a ploure, serà molt poca cosa i, especialment, al sud de Tarragona o també a ponent. A Barcelona, en principi, tret de la nit de divendres a dissabte, és complicat pensar que hagi de ploure.

Quin temps tindrem el cap de setmana?

Les màximes del cap de setmana convidaran a una bona jaqueta, amb valors que difícilment passaran dels 15 ºC i nits que tornaran a ser fredes.

Recorda que el pronòstic pot canviar encara una mica, però que el tindràs permanentment actualitzat.