Per saber com es diu l’arbre que tenim just davant de casa, o aquell que hem vist a tocar el supermercat o l’escola, la millor eina que tenim els barcelonins és l’Atles de biodiversitat de Barcelona. Es tracta d’una eina interactiva que incorpora un conjunt de mapes que mostren algunes de les dades més rellevants de la biodiversitat urbana.

Aquest mapa, dividit en els 73 barris de Barcelona, permet fer cerques de forma independent o conjunta, mitjançant la selecció de diferents capes d’informació. Podem fer, fins i tot, una cerca per adreça.

mapa atlas biodiversitat barcelona
Font: Ajuntament de Barcelona
L’arbre del foc, una espècie exòtica que floreix quan arriba la calor

Les capes corresponen als arbres del carrers, les espècies vegetals que viuen a places, parcs i jardins, i finalment els ocells que nien a Barcelona.

A més d’aprofundir en cadascuna d’aquestes capes, podem explorar-ne la interrelació i conèixer el nombre total d’arbres, plantes i ocells que hi ha a cada barri si les mantenim totes actives.

mapa atlas biodiversitat barcelona
Font: Ajuntament de Barcelona

Mai abans no havia estat tan fàcil saber quines espècies vegetals i animals poblen els nostres carrers i parcs. Els resultats probablement us sorprendran i us ajudaran a resoldre dubtes i conèixer qui són els nostres veïns silenciosos, i  també aquells que no ho són tant!