L’octubre, que fins avui encara circula amb més de mig grau per sota del que seria habitual, ens ha fet fer un pas enrere en el calendari amb uns dies i, sobretot, unes nits extremament suaus.

L’escalfor continuarà fins al cap de setmana

Tot i que aquest dimecres hem tocat sostre, el cert és que l’ambient suau tindrà continuïtat dijous i, en menys mesura, divendres i el cap de setmana.

El primer sotrac el notarem divendres, però tot i això en el millor dels casos només servirà per intentar normalitzar uns registres que, aquest dimecres, ens han dit que la nit havia estat més pròpia de principis de setembre que de mitjans o finals d’octubre.

La suavitat vindrà acompanyada d’un petit període inestable, entre dijous a la tarda i divendres al matí, quan podrà arribar a ploure una mica en forma de fang, i és que encara continuarem amb força presència de pols en suspensió.

Entrada d’aire fred a principis de la setmana vinent

Els mapes van confirmant l’arribada d’una altra entrada d’aire fred a principis de la setmana vinent.

Meteograma per als propers dies a Barcelona. Font: Wetterzentrale

A hores d’ara es veu amb un alt grau de probabilitat una altra gran reculada de la temperatura per a dilluns, dimarts i dimecres de la setmana vinent, fins i tot acompanyada de ruixats i tempestes en un primer moment.

Mapes en mà, serà fàcil que durant la primera meitat de la setmana la màxima torni a quedar per sota dels 20 ºC a tot Barcelona i la mínima, al voltant dels 10 ºC, en un panorama que recordarà més finals de novembre que finals d’octubre.

I la castanyada?

El que pugui passar després d’aquesta entrada d’aire fred és ara com ara tota una incògnita. El model de predicció per conjunts indica molta dispersió en el que pot fer el dia de la castanyada, per bé que ara com ara podríem dir que el risc de pluja serà més aviat baix.

Tampoc sembla que aquesta hagi de ser una castanyada freda i, de fet, els models apunten a una castanyada més aviat càlida, que vindria a confirmar les dades que ens diuen que el darrer dia d’octubre és, de mitjana, 3 ºC més càlid que fa un segle.