alliberades dues tortugues babaues després de 12 anys

(ACN i redacció) Dues tortugues babaues femella que havien perdut la visió de forma parcial, han estat alliberades a la platja del Prat després de 12 anys de recuperació. Els dos exemplars de tortuga babaua, batejats amb el nom de Casimiro i Damm, van ingressar al centre de recuperació de la Fundació CRAM l’any 2009. Els veterinaris van poder salvar-los la visió d’un ull i, durant els darrers anys, les tortugues han seguit un programa per poder ser reintroduïdes al mar. Aquest dissabte, personal o voluntaris del CRAM les han tornat al Mediterrani, tot i que la seva ruta es podrà seguir a través de dos dispositius satèl·lit.

El programa de recuperació ha durat 12 anys

Segons ha explicat el CRAM, la pèrdua de visió els plantejava seriosos dubtes de si els exemplars serien capaços de sobreviure en el seu hàbitat natural. En aquest sentit, els veterinaris de la fundació van dissenyar un programa per veure si l’evolució dels animals era positiva. Al llarg dels últims 12 anys, ambdues han respost positivament a tots els estímuls que simulaven situacions en la vida salvatge, com per exemple orientar-se o alimentar-se.

Qui financia els dispositius de seguiment?

En el cas de la tortuga Casimiro, el dispositiu de seguiment per satèl·lit ha estat adquirit a través d’una campanya de micromecenatge que ha comptat amb 115 donants. Pel que fa a la tortuga Damm, el dispositiu l’ha aportat la Universitat de València en el marc del projecte Life MedTurtles, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de València.