neu Barcelona Filomena

Els mapes fa dies que confirmaven l’entrada d’una massa d’aire molt fred a casa nostra a partir de dijous, però especialment aquest divendres.

La previsió de neu a Catalunya per l’inici del primer cap de setmana sense restriccions de mobilitat i amb possibilitat de sortir de la comarca.

Fred assegurat i cota de neu molt baixa, però la precipitació a Catalunya encara pot ballar

La insistència, des de fa molts dies, de diferents models meteorològics que asseguren l’entrada d’aire fred a Catalunya sembla garantir que l’inici de la primavera astronòmica serà molt més freda del que pertocaria per a l’època.

Divendres a la tarda, la neu també farà acte de presència a l’interior i el Prepirineu a cotes d’entre 400 i 500 metres. Tot i això, en principi, fora del vessant nord, no s’espera cap gran nevada.

Veurem neu a Barcelona?

Serà divendres, quan hi haurà la possibilitat de veure neu a Barcelona.

Malgrat tot, només s’entreveu una possible nevada testimonial a la part més alta de Collserola.

En el moment més fred, divendres a partir del migdia, la cota de neu podrà moure’s al voltant dels 500 metres. Tot dependrà, però, de la persistència de les precipitacions: com més durin més es podrà desplomar la cota.

GFS previst per a dissabte 20, a les 0 h

Quina temperatura es preveu a Barcelona?

Divendres, amb plena entrada d’aire fred, difícilment s’arribarà als 10/11 ºC a Barcelona i durant el cap de setmana es mouran previsiblement entre els 12 i els 13 ºC a la ciutat.

Probablement tindrem les temperatures més baixes dels darrers dos mesos.