Barcelona destinarà cinc milions d’euros a aplicar mesures per reduir la calor a les aules escolars. L’Ajuntament ha rebut quatre milions d’euros de la Comissió Europea i n’afegirà un milió més per frenar els efectes del canvi climàtic a les escoles.

El projecte municipal preveu rehabilitar els centre per fer-los més eficients energèticament i també crear més espais verds i amb aigua perquè siguin zones més fresques. La idea és, especialment a l’estiu, convertir els patis escolars en espai d’oci obert a la ciutadania. 

Fonts i espais verds al pati

El projecte municipal es durà a terme entre 2019 i 2022 a 10 escoles de la ciutat, una a cada districte. Segons ha explicat la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Janet Sanz, es prioritzarà els centres “on la calor és un problema més greu”. Un cop escollides les escoles, es començarà a treballar amb propostes concretes dels centres per reduir la calor.

Les escoles seran “espais d’oci refrescant”

Aquest projecte municipal preveu la creació de “refugis climàtics” a les escoles, que s’obriran a la ciutadania com a “instal·lació d’oci refrescant durant l’estiu”. Sobretot en aquells barris on hi hagi poques instal·lacions d’aquest tipus.

L’anunci s’ha fet dins la trobada d’inici de curs amb la xarxa de les Escoles +Sostenibles, que enguany incorpora 10 nous centres compromesos amb el medi ambient i la sostenibilitat.