El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat aquest diumenge que confia que el 2020 es pugui començar a recaptar l’impost català a les emissions de CO2, per molt que confessa que el calendari per a la seva aprovació és just. Cal recordar que aquest impost encara està en fase de tramitació parlamentària.

La Generalitat preveu recaptar 40 milions d’euros l’any que ve, dels quals una part Calvet ha anunciat que anirà destinada a ajudes per renovar la flota de vehicles antics que estan afectats per la zona de baixes emissions de Barcelona. La previsió és que la meitat d’aquests diners vagin destinats a impulsar mesures de mitigació i adaptació al canvi climàtic, entre les quals hi haurà ajudes per renovar els vehicles més contaminants o altres per incentivar el transport públic. Els altres 20 milions han de servir per nodrir un fons que vol ajudar a preservar i projectar espais naturals i la biodiversitat.

Així doncs, Calvet ha afirmat que els diners recaptats per aquest tribut aniran íntegrament destinats a fer millors polítiques ambientals i climàtiques i s’afegiran als que destina de manera ordinària la Generalitat. Calvet ha donat a conèixer la iniciativa en una atenció als mitjans aquest diumenge després de participar en l’assemblea de la xarxa Regions4 en el marc de la 25a Cimera del Clima de l’ONU a Madrid.