mapa acumulacio pluja
Model acumulació pluja fins dimecres. Font: Meteored

La setmana continuarà insegura i altament canviant pel que fa al temps. Ja fa dies que els models meteorològics anuncien la presència d’una DANA —una bossa freda en altura— relativament propera. Els mapes a poc a poc van definint quina en podrà ser la trajectòria, i tot fa pensar que marxarà massa al sud.

Dimarts l’embossament d’aire fred quedarà ancorat cap al golf de Cadis i a partir de dimecres, però sobretot dijous, la DANA tendirà a anar avançant cap a llevant i s’allunyarà Mediterrani enllà a poc a poc. Malgrat que la DANA quedarà relativament lluny de Catalunya, la presència d’aire fred en altura també es farà notar en certa mesura a casa nostra, un fet que farà que tinguem un temps inestable i molt canviant.

La DANA, massa al sud

Dimarts tornarà a ser un dia insegur i molt canviant pel que fa a la meteorologia. No es descarten ruixats, tot i que els models aposten que la DANA passarà massa al sud com per donar pluja a casa nostra i, per ara, l’escenari més probable és que la pluja més quantiosa quedi concentrada molt més al sud, cap al País Valencià i també cap als Pirineus.

A la resta del territori dimarts també serà una jornada amb estones de pluja. A Barcelona, però, poca cosa. Els xàfecs seran més freqüents i abundants a l’interior, els Pirineus i cap a les terres del sud. Les comarques gironines seran les menys afectades per les precipitacions.

Menys opcions de pluja a partir de dimecres

La incertesa en el pronòstic creix amb més dies d’antelació. Malgrat això, de moment s’entreveu un dimecres variable, amb més clarianes, tot i que novament amb xàfecs i alguna tronada de tarda cap al nord de Catalunya i punts de l’interior. No se’n descarten també cap al Montseny.

A partir de dijous l’allunyament definitiu de la DANA sembla que afavorirà que el sol vagi adquirint protagonisme i que el termòmetre torni a guanyar posicions al migdia.

La inestabilitat podria tornar a repuntar coincidint amb l’arribada del cap de setmana a causa de l’arribada d’una massa més freda i inestable en altura procedent de l’interior del continent europeu.

El maig ha començat amb variabilitat meteorològica i tot fa pensar que aquesta tònica es podria mantenir al llarg del mes, un dels més inestables i de temps més canviant de tot l’any a casa nostra.