La fase d’alerta del protocol per sequera que l’Ajuntament de Barcelona activarà aquest dimecres prohibeix omplir les piscines privades i només permet regar els jardins privats dos cops per setmana. També fixa els dies concrets en què cada finca amb jardí podrà regar. Als habitatges en números de carrer parells, ho podran fer els dimecres i els dissabtes i en el cas dels senars, els dijous i els diumenges.

Segons ha explicat aquest dimarts el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, es podrien fer inspeccions presencials per vetllar que es compleix aquesta mesura si Agbar detecta que alguna d’aquestes finques manté un consum elevat d’aigua o fora dels dies estipulats. El consum per al reg de la superfície verda no podrà ser superior a 450 m3 per hectàrea al mes. També es prohibeix rentar vehicles amb mànega.

La mesura no afecta les piscines d’equipaments esportius privats, com ara gimnasos. Badia ha aclarit que tenen sistemes de recirculació de l’aigua, que les fan més eficients.

Catalunya declararà l’alerta per sequera a Ter-Llobregat
Les limitacions afectaran l’ús agrícola i el reg de parcs i jardins

Fonts ornamentals aturades i reg nocturn

A peu de carrer, la més visible serà el tancament de les fonts ornamentals que usen aigua potable: representen un 42 % del total de fonts ornamentals. La resta funcionen amb aigua freàtica. També hi haurà canvis en el reg de l’arbrat. Tot el que faci servir aigua potable es traslladarà a les nits, entre les 20 i les 8 h de l’endemà, les hores de menys sol.

L’activació de l’alerta per sequera ha estat conseqüència de la manca de pluja sistemàtica dels darrers mesos, que ha fet baixar les reserves del sistema Ter-Llobregat per sota dels 210 hm3, que indiquen l’entrada en la situació d’alerta. Avui dia, els embassaments que abasteixen Barcelona es troben només al 33,9 % de la capacitat total.