L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha alertat de la possible afectació a la qualitat de l’aigua per abocaments al tram final del riu Llobregat i les platges del Prat com a conseqüència de l’incendi a la depuradora. La indústria s’ha quedat sense subministrament elèctric i les aigües s’aboquen sense tractar per un sobreeixidor cap al riu Llobregat, en una zona molt propera a la desembocadura. L’ACA està fent inspeccions tant visuals com de recollida de mostres per comprovar si s’ha afectat la qualitat de l’aigua, així com altres afectacions, per exemple en la flora i fauna de la zona.

L’ACA descarta afectacions en el consum d’aigua

La incidència no genera incidències en el subministrament d’aigua de boca. L’ACA ja ha descartat que els abocaments d’aigua sense tractar afectin el consum d’aigua ni la dessalinitzadora, ja que aquesta es troba tres quilòmetres mar endins i capta l’aigua molt més enllà d’on hi ha hagut l’afectació.

Un incendi a la depuradora del Prat de Llobregat obliga a activar el Pla especial per risc químic

El foc ha afectat una línia d’alimentació d’alta tensió i la indústria s’ha quedat sense subministrament elèctric. Això impedeix que les aigües que es llencen al riu es puguin tractar. Com a conseqüència, la qualitat de l’aigua en aquest tram final de riu i també a les platges s’ha vist afectada, segons ha informat Protecció Civil a través d’una piulada.

Fonts de l’ACA han indicat que les inspeccions s’estan fent tant visuals com de recollida de mostres. Es vol comprovar si s’ha afectat la qualitat de l’aigua, així com altres afectacions, per exemple en la flora i fauna de la zona. A simple vista no sembla que l’afectació sigui important però s’haurà de comprovar durant els propers dies.

En tot cas,