arbre caigut pel vent

Protecció Civil ha activat el pla Ventcat per aquest divendres al prelitoral de Barcelona.

El pas de la pertorbació Hortense fa preveure, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, ratxes de vent superiors als 72 km/h a molts punts del país, especialment entre divendres a la tarda i dissabte.

Les zones més afectades per les ventades podran ser les comarques del Baix Llobregat, Anoia i Alt Penedès i, amb menor intensitat, a altres comarques de Barcelona i Tarragona.

Recomanacions

Protecció Civil recomana extremar la precaució en la mobilitat i a prop de zones arbrades com boscos, parcs i jardins. Retirar o fixar bé els objectes que hi hagi a l’exterior per evitar accidents.

També es recomana evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles, màxima precaució en les activitats de lleure a l’exterior i evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per efecte del vent.

Prealerta del pla Procicat per onatge

El vent predominant serà de garbí i serà el fenomen meteorològic més destacat dels propers dos dies. Malgrat això, Protecció Civil de la Generalitat també ha posat en prealerta el pla d’emergències Procicat per fort onatge demà a tot el litoral. El Servei Meteorològic de Catalunya també preveu onatge superior als 2,5 m a bona part de la costa central.

Previsió de mala mar pel 22/01/21

En aquest sentit es recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat.

Divendres al matí també hi haurà alguns ruixats i l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) també ha activat avisos per acumulació de neu, superiors als cinc centímetres, al Pirineu de Lleida.