L’Ajuntament de Barcelona, a través de Protecció Civil Municipal, ha activat el Pla bàsic d’emergència en fase d’alerta per les fortes ventades. Des de les 9 h d’aquest dissabte, 11 de març, quan ha entrat en vigor el Pla, s’han tancat els parcs de la ciutat.

El vent terrer ha provocat que caiguin semàfors, motos i contenidors en diferents punts de la ciutat. Molts carrers estan plens de branques que s’han desprès dels arbres. Les ratxes de vent han arribat als 80 km/h a Gràcia, una xifra que feia tres anys que no es registrava. Altres barris han registrat ratxes que han superat els 70 km/h.

Arran de la previsió de ventades, Protecció Civil recomana als ciutadans mantenir-se informats de les condicions meteorològiques i els consells que es difonguin als mitjans de comunicació. Al carrer és convenient allunyar-se de les cornises, els murs i els arbres que es puguin desprendre. També hi ha risc a les immediacions dels edificis en obres o en mal estat. Cal tenir especial precaució en les activitats de lleure a l’aire lliure, com ara a l’hora de practicar esport.

L’àrea de joc infantil de les Glòries tancada

A casa cal assegurar de tancar bé les portes i les finestres, es recomana abaixar les persianes i recollir els tendals. Els objectes que puguin caure al carrer o provocar accidents, com ara testos o altres objectes que es col·loquin a les finestres, cal retirar-los. Convé, també, revisar que els elements fixos estiguin ben subjectats, com ara antenes, claraboies o aparells d’aire condicionat.

Fins a les 10.15 hores, Bombers de Barcelona ha realitzat 48 serveis relacionats amb l’episodi de vent. Degut a la millora de les condicions meteorològiques i la conseqüent reducció de serveis de Bombers, l’Ajuntament ha desactivat el Pla Bàsic Municipal per ventades en fase d’alerta a les 12 hores. Conseqüentment, els parcs de la ciutat es reobriran.