nevada del 8 de març de 2010 a Barcelona
L'Avinguda Diagonal, totalment blanca per la nevada del 8 de març de 2010

Davant la previsió meteorològica que indica que hi pot haver precipitacions en forma de neu en cotes altes de la ciutat, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’Actuació d’Emergència Municipal per Neu i Gel en fase d’alerta.

70.000 kg de sal preparats

A Barcelona, hi ha 113 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l’hivern, per a l’ús de veïnat. En total hi ha més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics. Els equips d’Ecologia Urbana, Medi Ambient i Serveis Urbans estan preparats per actuar, escampar sal i retirar neu en cas que agafi als carrers i carreteres.

Els contenidors de sal es troben a la zona alta de la ciutat (als districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris), els barris de muntanya i els centres sanitaris.

Mobilització d’equips municipals, Bombers i Guàrdia Urbana

A banda de la disponibilitat de sal per evitar l’acumulació de neu i glaç, el dispositiu municipal també preveu la mobilització d’equips i vehicles específics:

  • 21 vehicles equipats amb pala llevaneu i escampador de sal amb dos operaris cadascun i amb el personal necessari per garantir els torns.
  • Vuit vehicles amb pala llevaneu amb dos operaris, amb un personal mínim de 16 persones per torn.
  • Els equips de baldeig i alguns d’escombrada també es poden reconvertir en equips manuals per escampar sal.

També els equips de Bombers de Barcelona i Guàrdia Urbana estan preparats per activar-se en cas que sigui necessari.

Per què no neva sovint a Barcelona i sí a Nova York?

Possible nevada a Barcelona?

En el conjunt del territori català, aquest dimarts s’entreveu un moment en què es podria donar la barreja de fred i humitat, a la tarda i vespre amb la possible formació del rebuf. Serien però, fenomens puntuals i poc importants

La situació a Barcelona es podria complicar notablement entre divendres i dissabte, quan alguns mapes indiquen la possibilitat de veure més neu i en més quantitat.