Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, un grup d’activistes dels moviments Extinction Rebellion Barcelona i Aigua És Vida s’han concentrat a les portes del Palau de la Justícia de Barcelona per exigir la fi de l’especulació amb l’aigua. Ho han fet asseguts, fins que els Mossos els han desallotjat un per un. Sota l’escalinata un petit grup ha escenificat una crítica al monopoli de l’aigua.

La performance s’ha emmarcat dins una campanya global d’accions no violentes a una trentena de ciutats que volen conscienciar sobre la importància de l’aigua com un bé essencial per a la vida. Per això, els moviments en reclamen una gestió pública, una demanda reclamada també per molts altres col·lectius socials a Barcelona.

Un grup d’activistes asseguts a les portes del Palau de la Justícia

Contraris a la sentència favorable a Agbar

En el seu manifest, el moviments defensen la importància de la gestió de l’aigua en el context actual. Denuncien que l’entrada a la borsa d’aquest bé essencial, al desembre a Califòrnia, “permet a les corporacions encarregades del seu subministrament especular-hi lliurement“. També rebutgen sentències com la del Tribunal Suprem amb Agbar, perquè afirmen que ajuden a perpetuar els monopolis en la gestió de l’aigua.