Més de 200 persones s’han manifestat aquest dilluns a la tarda a la plaça de Catalunya per demanar una acció real per frenar el canvi climàtic. El col·lectiu anomenat Rebel·lió o Extinció forma part d’una organització internacional que ha dut la mobilització arreu d’Europa. Diverses ciutats com Londres o Madrid han fet una crida als governs i als mitjans de comunicació a “dir la veritat sobre la gravetat de la situació”.

Al seu manifest, també demanen “polítiques jurídicament vinculants per reduir de forma ràpida i dràstica les emissions de carboni tal com demanen els científics”. Rebel·lió o Extinció entén que aquest canvi necessita un moviment transversal, des de la ciutadania fins als governs, i proposen “assemblees ciutadanes que impulsin i supervisin la revolució ecològica i social”.

Els assistents a l’acte han recreat una figura humana del logotip de l’entitat, formant un cercle amb un rellotge de sorra al mig. Després d’aquesta acció a la plaça de Catalunya, els manifestants han dut la protesta per carrers emblemàtics del centre de la ciutat, com la Rambla, simulant una processó.