12a Neteja Fons Marí Litoral Barceloní
(Font: Ajuntament de Barcelona)

Aquest divendres al matí, hi ha hagut la 12a Neteja del Fons Marí del Litoral de Barcelona, una iniciativa organitzada per la secció de submarinisme del Club Esportiu de la Guàrdia Urbana (ceGUB). Segons informa l’Ajuntament, 10 persones voluntàries del ceGUB i sis membres del centre de busseig han netejat els espigons de Bac de Roda i de la Mar Bella. La neteja s’ha fet tant de la superfície com dels espigons submergits, on s’acumulen residus no orgànics com embalatges i envasos de plàstic, vidres o llaunes.

54 sacs de brutícia

El resultat ha estat 1.581 kg de brossa recollida, repartida en 54 sacs de brutícia. Aquest any, s’ha trobat una gran quantitat de mascaretes i tovalloletes. L’objectiu de l’acció, a banda de la neteja, és reivindicar el respecte a l’entorn natural de la ciutat.

Iniciativa europea

La iniciativa forma part de l’agenda d’activitats sostenibles de Let’s Clean Up Europe 2020 (LCUE 2020); una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment. El pes dels residus obtinguts s’inclourà al recompte de neteges ambientals que es facin a escala europea.