Hans Tilkowski sempre serà conegut com el porter que va encaixar el gol fantasma de Wembley. Va ser a la final del Mundial de l’any 1966, quan Anglaterra es va proclamar campiona per un gol que mai no va creuar la ratlla. Tilkowski, considerat un dels millors porters germànics de la història del futbol, ha mort a l’edat de 84 anys.

Tilkowski ha sigut i serà sempre un referent sota els tres pals, on va defensar les porteries del Westfàlia Harne, del Borussia Dortmund i de l’Eintracht de Frankfurt. Precisament, defensant els colors del Borussia Dortmund se li recorda una final de Recopa contra el Liverpool. Conegut com el miracle de Glasgow, els germànics van guanyar 2 a 1.

Tot i això, sumat a la seva carrera d’entrenador posterior, el gol de Wembley a la final del Mundial del 66 el va deixar marcat per sempre.

La final la va guanyar Anglaterra per 4 a 2, però el gol fantasma va ser el tercer dels anglesos, que va desfer la igualtat i que és considerat definitiu per a aquella final. De fet, el partit va arribar en empat a 2 al final dels 90 minuts i va ser durant la pròrroga quan va pujar al marcador el famós gol fantasma. El xut de Geoffrey Hurst va estavellar-se al travesser i va botar darrere del cos de Tilkowski i sobre la ratlla. Aquella pilota mai no va entrar, però l’àrbitre suís Gottfried Dienst va consultar-ho amb el seu assistent i va fer pujar el gol al marcador sota l’atenta mirada del porter.

Tilkowski va ser 39 vegades internacional amb Alemanya i va tenir una llarga trajectòria sota pals. Tot i això, la seva figura sempre serà recordada per un gol durant la seva carrera, que precisament no va rebre.