El ‘Minguella Leaks’ és un pou de curiositats blaugrana i una d’elles és la d’alguns jugadors blaugrana que van poder vestir en el seu moment de blanc.

El primer de tots Hristo Stòitxkov, el búlgar era un dels referents del ‘Dream Team’ de Johan Cruyff dins i fora el camp. El seu caràcter guanyador era un dels ADN de l’equip blaugrana. Tot i això, quan el ‘Dream Team’ començava a desfer-se, explica Josep Maria Minguella que el Madrid va preguntar per Stòitxkov. El búlgar pensava en marxar del Barça ja que sentia que ja no hi havia tanta fam de victòria i va ser quan el Reial Madrid va interessar-se pel jugador. La resposta de Minguella va ser clara: «Hristo es tan visceral y tan del Barça que no creo, con todos los respetos hacia el Real Madrid, que le interese fichar para jugar en el Bernabéu, vestido de blanco»

Anys després, el Madrid atacaria de nou amb un jugador del Barça. Era Gerard López. El futbolista estava al planter del Barça i se li esperava un futur prometedor. El club blanc i el seu secretari tècnic Jose Martínez ‘Pirri’, explica Josep Maria Minguella, van intentar pescar el jugador de Can Barça. Evitar que el jugador marxés a Madrid era un dels objectius de Minguella, i això va fer que s’iniciessin converses amb Paco Roig, president del València. Gerard acabaria fitxant finalment per l’equip de Mestalla, triunfant i posteriorment tornant a Can Barça per una xifra d’uns 22 milions d’euros, aleshores 3.600 millons de pessetes

L’últim cas del que en parla el llibre és el de Cesc Fàbregas. El futbolista va marxar del planter del Barça per fitxar per l’Arsenal d’Arsene Wenger. Posteriorment, el d’Arenys tornaria a casa amb Pep Guardiola a la banqueta. Explica Minguella en el seu llibre que Fàbregas va dir que no al Madrid un parell de vegades i ho va fer pel seu sentiment blaugrana.