‘Córrer com un negre per viure com un blanc’. Aquest era el lema de Samuel Eto’o que va fer fortuna a Can Barça per convertir-se en un golejador indomable i que ara ha penjat les botes.

I en el camp va córrer veloç, així com li corria la sang a les venes. A la memòria culer sempre hi quedarà el seu caràcter, la seva competitivitat i els seus gols. Era un pura sang indomable dins i fora del camp.

De la rauxa fora el camp en feia virtut dins del terreny de joc i la fam de victòria la convertia en gols. Així ho diuen les 130 dianes que va fer vestit de blaugrana. Entre elles, les dues marcades en les finals de la Champions de París i Roma. Tots dos gols per obrir la llauna en el compte golejador culer.

Les celebracions d’Eto’o tampoc van deixar indiferent a ningú. Indomable. El camerunès també tenia una estreta vinculació amb el Madrid. Més aviat una animadversió que va acabar de robar el cor a tots els culers.

Indomable a la sala de premsa i dins del vestidor. Famosos els seus enfrontaments amb Ronaldinho i també amb Guardiola.

Amb la samarreta del Mallorca, abans d’arribar a Can Barça, va celebrar un gol al Bernabéu, dirigint-se a la llotja del president Florentino.

Aquest va ser Samuel Eto’o al Barça, on va jugar 5 temporades. Després del Barça ha arribat a jugar fins a 8 clubs, entre els quals l’Inter de Milà i el Chelsea, o altres com l’Anji rus, l’Antalyaspor turc o el Qatar Sports Club. Amb 38 anys anuncia la seva retirada. Punt final a una trajectòria indomable.