Segurament som davant d’uns dels debats més complicats del barcelonisme. Hi podríem estar d’acord gairebé tots, tot i que també hi trobaríem detractors, que Messi és el millor jugador de la història del Barça… Però qui seria el segon? Us en proposem quatre:

Ronaldinho Gauchu va ser aplaudit al Santiago Bernabéu. Va ser l’home que va conduir el Barça a aconseguir la seva segona Champions a París. L’extrem esquerre va enamorar al club amb la seva alegria i les seves genialitats. Les elàstiques, bicicletes i barrets són inoblidables, així com les dues Lligues aconseguides. Tot i això, Ronaldinho sempre serà recordat pel seu somriure.

Un altre que va ser aplaudit al Bernabéu. Diego Armando Maradona. Considerat un dels millors jugadors de la història del futbol, el Pelusa va arribar a Barcelona l’estiu del 1982 procedent del Boca Juniors. El Barça va pagar per ell 1,200 milions de pessetes, 7,2 milions d’euros actuals.

Tot i només ser-hi dos anys, Maradona va deixar gols inoblidables, una Copa del Rei, una Copa de la Lliga i una Supercopa d’Espanya.

Johan Cruyff és un dels homes més importants de la història del Barça, i com a futbolista podria situar-se darrere Leo Messi? El campionat de Lliga 14 anys després va tornar l’alegria a tota l’afició blaugrana. Un equip inoblidable als anys 70 que va situar de nou el Barça al capdavant del futbol espanyol. L’espineta de la Copa d’Europa i la derrota en semifinals contra el Leeds l’any 1975, ara fa 45 anys.

Kubala va jugar 11 anys al Barça, marcant 273 gols en 349 partits. Va ser el jugador que va impulsar el club blaugrana a tot al món als anys 50, i avui en dia la seva estàtua presideix l’esplanada del Camp Nou. És la llegenda blaugrana per excel·lència, un amant de Barcelona i Catalunya. Quatre Lligues, quatre Copes d’Espanya i quatre Copes Eva Duarte són el seu palmarès.

Qui és el segon millor jugador de la història del Barça? A aquestes altures creiem que el número 1… és indiscutible.