Com acabarà el futbol català? És una de les grans preguntes que ara mateix hi ha sobre la taula i les respostes són múltiples després de set mesos de competició. Més de 820 equips implicats i més de 15 mil jugadors.

Quina paper hi jugarà la Federació, què en pensen els clubs de futbol i quines són les propostes? A ‘La porteria’ de betevé ens disposem a analitzar la situació.

Comencem analitzant la situació des de la Federació Catalana de Futbol. El president Joan Soteras ha assegurat recentment a Radio Marca que les competicions s’han d’acabar. Però, com? Aquest és el gran dubte. Des de ‘La porteria’ de betevé hem pogut parlar amb el secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho.

La Federació té la intenció de posar-se en contacte amb els clubs i sondejar la seva opinió. De fet, ens consta que ja ho han fet amb el futbol base, així que podria ser que en els pròxims dies els clubs rebin aquest sondeig i se’ls pregunti per la situació dels primers equips.

En aquest sentit, des de ‘La porteria’ ja fem una primera aproximació. Com ha d’acabar el futbol català? Ens centrem des de Tercera Divisió fins a Quarta Catalana. Fins a set protagonistes diferents, i tots ells involucrats directament, ja que tots són equips líders o en posició de descens.

Aquestes són algunes de les opinions. En aquest sentit, la Federació també ha rebut propostes i anàlisis. Com aquesta a la qual hem tingut accés procedent d’un club de Barcelona de Tercera Catalana. En aquest estudi s’analitza la situació actual i planteja escenaris nous com, per exemple, que només ascendeixin els líders, una altra opció seria acabar la Lliga fins a final d’any i que la temporada vinent només tingués una volta, o donar la temporada deserta, com ja hem explicat.

Quin serà el futur del futbol català aquesta temporada? Quin serà el paper de la Federació? Sembla que aquest mes d’abril serà definitiu per prendre una decisió.