La Juventus es va convertir en campiona d’Europa l’any 1996 des dels 11 metres. Va ser a l’Olimpico de Roma, on Ravanelli va ser l’home que va inaugurar el marcador però, posteriorment, un jove Jari Litmanen va empatar el partit. Des del punt de penal, Peruzzi es va erigir en ídol dels bianchoneri, aturant la pena màxima a Sonny Silooy.

Marcelo Lippi era l’entrenador d’aquella Juventus, que l’any següent va tornar a la final de la Champions. Antonio Conte, Gianluca Vialli o Ciro Ferrara vanconfigurar aquell equip. La del 1996 va ser l’última Champions que va guanyar la Juventus en la seva història.

EL Barça no va jugar aquella edició de la Lliga de Campions, i tampoc va aixecar cap títol. El club va viure l’última temporada de Johan Cruyff, qui va acabar sortint de manera convulsa després de guanyar quatre Lligues i una Copa d’Europa.

Els últims mesos i el comiat de Cruyff van deixar un adeu amarg.

La Juventus va regnar Europa per segona vegada a la seva història, alhora que el Barça va viure un dels estius amb més canvis d’aquells anys. Posteriorment va arribar Robson, i el club va tancar definitivament l’etapa de Johan Cruyff a la banqueta.