Amb només 21 anys i un any després de fer el seu debut oficial amb la selecció bleue, Titi Henry es va coronar campió del món a França 98 i va ser el màxim golejador del seu conjunt. El jove, nascut a la regió l’Illa de França i, aleshores, jugador del Mònaco, es va presentar en societat en un mundial.

Aquell certamen va fer explotar Henry, que va fitxar l’estiu del 1999 amb la Juventus i una temporada després amb l’Arsenal. Henry va ser l’ídol bleue de nou en l’Eurocopa del 2000, quan va tornar a ser campió.

L’elegància aristocràtica d’Henry està fora de discussió. I la seva admiració per Leo Messi, després de passar pel Barça, també és indiscutible.

França es va fent a la idea de la imatge estranya que es veurà a Sant Petersburg: el seu Titi de tota la vida assegut amb l’enemic.

“Ens estimem tant”, ironitza la portada de l”Equipe’ en l’edició d’aquest dilluns, en la qual enfronta Henry, qui ara seu a la banqueta belga com a ajudant, i Deschamps, seleccionador francès actual. La figura d’Henry en la selecció és elogiada per tothom. És un home proper a les múltiples estrelles belgues, expliquen que ha aconseguit una gran complicitat amb Lukaku i respon d’aquesta manera a la confiança que li va donar Bob Martinez.

20 anys després de ser campió del món, Henry s’enfrontarà al seu passat, al seu present i al seu país.