Som davant d’un Etihad Stadium que qui sap si la temporada vinent serà la nova casa de Leo Messi. Ha de ploure molt encara… i més aquí, a Manchester.

A Leo Messi aquest agost totes les travesses el situaven al Manchester City, però el 4 de setembre l’argentí concedia una entrevista a Goal, a Rubén Uría, per confirmar que continuava al Barça. Acabava el serial un 4 de setembre, però a 10 de novembre ja el tornem a tenir aquí.

I la temporada vinent, què? Messi pot començar a negociar a partir del gener amb els equips que vulgui i estava clar que els tabloides britànics començarien a especular sobre el seu futur.

El primer en fer-ho aquesta temporada: El Daily Telegraph. La setmana passada el diari explicava que el Manchester City vol oferir un precontracte a Messi aquest mateix gener i que l’argentí de moment no té cap intenció de negociar a curt termini amb el Barça.

El tema va per llarg… nosaltres, de moment, avui hem volgut llançar la pregunta als mancunians… Messi al Manchester City: sí o no?

Noi 1- No, no ens agrada la idea.

Noi 2: Nosaltres som fans del United i ens agradaria més que vingués al United. El City és en mans de propietaris del petroli, mentre que el Manchester United té més tradició. Hauria de venir al costat vermell de Manchester.

Home 1: Seria un gran benefici per al club. Crec que ja sense Messi podríem guanyar la Champions. Ara bé, amb Messi les opcions es multiplicarien. Ell sap com jugar, sap com jugar a Europa. El City en sap prou, però no com Messi.

Home 2: Com a gran fan del Manchester United i de Cristiano Ronaldo, m’encantaria que Messi vingués a la Premier i veure’l jugar partits aquí. Encara que sigui fan del United, m’agradaria poder gaudir-lo aquí. Sí, sí.

Dona: Com a fan del City, com a gran fan del City, vull que vingui. Messi sempre ha estat el meu jugador preferit. Si ve, els partits seran molt més interessants. De fet, si vingués m’animaria a comprar entrades per veure’l. Ara fa molt temps que no vaig al camp, o sigui que em donaria un gran motiu per tornar al camp del Manchester City.

Els del Manchester United el volen per ells o fins i tot algú encara ens deia que el més important, tot i ser del United, era tenir-lo a la Premier. Els del Manchester City, encantats amb la idea…

Anem una mica més cap amunt i fixem-nos en què hi diuen els actors implicats. Pep Guardiola, l’entrenador del City, sempre ha defensat que vol que Messi es retiri al Barça. En la primera roda premsa de la temporada li van preguntar a Guardiola si el traspàs de Leo Messi havia estat a punt de materialtzar-se i el de Santpedor contestava això.

PEP GUARDIOLA: Crec que no he d’explicar res. Crec que en Leo ha explicat bastant bé els seus sentiments. No tinc res a afegir. És un jugador del FC Barcelona, l’equip que estimo. No tinc res més a dir.

Guardiola no volia entrar a parlar sobre el tema… Queda molta temporada per endavant i unes eleccions a Can Barça per celebrar-se… Els camins de Manchester i Messi de moment queden en “stand by”.

Ahir, per cert, Messi a banda, aquí a l’Etihad Stadium Manchester City i Liverpool empataven a 1 en un autèntic partidàs, un espectacle de bon futbol. Els dos equips són ferms candidats a guanyar la Champions i a disputar-se una Premier que sembla més igualada que mai.