La Lliga comença a desenvolupar un protocol pel possible retorn de la competició. Un protocol exigent per als jugadors i per als clubs, amb la certesa de garantir la seguretat de jugadors i cos tècnic. 

 

Una de les primeres mesures és que 15 dies abans de la competició haurien de començar els entrenaments i es recomana que els jugadors estiguin en un hotel aïllats. Els entrenaments haurien de fer-se de manera aïllada i amb material exclusiu per al primer equip de futbol. De la mateixa manera, s’haurà de seguir unes normes de desinfecció de les instal·lacions i del material utilitzat.

 

En aquest sentit, aquestes mesures també demanen controls mèdics de manera constant per als jugadors i cos tècnic. Unes mesures que, per exemple, l’entrenador del Barça, Quique Setién, veu inviables.

Aquest retorn s’estableix en quatre fases: primer els entrenaments a casa amb control sanitari, després entrenaments individuals a les instal·lacions, posteriorment en grup i així, finalment, iniciant la competició. Un dels capitans del Barça, Sergio Busquets, tampoc ho veu viable.

I a tot això, fins i tot hi ha un possible pla per tornar a competir, com podem veure en el diari ‘Sport’. Es plantegen dos escenaris: una opció és començar el 24 de juny la Lliga, acabar a finals de juliol i a l’agost disputar-se la Champions. De fet, es preveu una final de la Champions a Istanbul a finals d’agost. Una altra opció és començar la Lliga el 2 de juliol i finalitzar-la el 2 d’agost. Tot això amb partits cada tres dies.

 

Veurem com avancen les decisions de la Lliga, dels clubs i sobretot les del Departament de Sanitat. Les propostes són sobre la taula, però totes poden volar pels aires si la pandèmia torna a expandir-se.