La Bundeslliga torna i serà la primera competició que faci el pas endavant després de l’aturada pel coronavirus. Això sí, amb unes mesures excepcionals i molt especials.

Els entrenaments van començar el 6 d’abril, i no va ser fins divendres passat que els jugadors van començar a entrenar en grup. 10 dies abans de l’inici de la competició, els equips s’han concentrat en hotels, amb mesures molt excepcionals: tots els futbolistes van amb mascareta, no poden compartir habitacions i quan és l’hora de menjar ho fan individualment i separats respectant la distància. Tampoc no poden utilitzar el gimnàs.

Els partits també tindran les seves mesures. Primer de tot, no hi haurà sortida conjunta dels jugadors. Segon: els futbolistes no es donaran les mans. Tercer: els membres del cos tècnic i els suplents estan obligats a portar mascareta.

Tots els jugadors abans del partit hauran de fer-se la prova de la covid-19 i òbviament tots els partits es disputaran a porta tancada. Veurem si aquestes mesures, en cas que aconsegueixin contenir el virus i tirar endavant la competició, serveixen de precedent per la Lliga espanyola i la resta de competicions europees com podria ser la Champions. En clau Bunsdelliga queden nou partits per acabar, i queden 43 dies fins al 27 de juny, data on s’espera acabar la competició.