Aquest és Ousmane Dembélé, el dia de la seva presentació, després que el Barça pagués 120 milions d’euros per ell l’estiu del 2017.  I aquest és també Dembélé, qui ha patit nou lesions musculars en quatre temporades amb el Barça. Sembla, però, que algú ha canviat aquest jugador. I si busquen un culpable té un nom: Ronald Koeman.

Dembélé ja acumula 23 partits consecutius jugant, és el seu rècord blaugrana i amb diferència. No només això, sinó que s’ha convertit en un jugador decisiu al davant. El canvi de sistema de Koeman l’ha posicionat com a davanter centre, i ha respost amb gols. Aquesta temporada ja en suma nou, més quatre assistències. 

De fet, el francès ha expressat la seva felicitat en una entrevista a ‘Téléfoot’, en què confessa: “Ara em sento bé amb mi mateix”. I és que el rol nou de davanter centre li permet explotar la seva velocitat, Koeman l’ha apropat a l’àrea i el francès està començant a desenvolupar l’esperit golejador. “Vull donar molt als meus companys, però honestament des del 2017 estava molt dèbil”, explica el francès que estava malament físicament. “Aquest any va millor, he millorat molt amb els preparadors físics, la forma d’entrenar i preparar els partits, tot ha canviat”.

Pot ser Dembélé el 9 que buscava el Barça? Davant la urgència, Koeman s’ha sabut reinventar. Ha canviat el sistema i ha col·locat Dembélé al davant. Serà finalment aquest Dembélé el jugador que el Barça va fitxar el 2017?