Edgar Davids és el fitxatge per antonomàsia dels mercats d’hivern del Barça. Fitxat el gener del 2004, va ser decisiu en el campionat.

Pensant-ho millor… potser amb aquest inici hem sigut massa optimistes, tornem a començar.

Amunike i Bogarde són dos dels grans desastres dels mercats d’hivern del Barça. Dos jugadors que han quedat sempre assenyalats a la història.

Bé, potser ara hem sigut massa negatius…hauria de trobar un punt mitjà…

El Barça té llums i ombres en els mercats d’hivern. Així com Davids va ser una peça clau a la Lliga del 2004, Bogarde i Amunike apareixen en la llista negra de fitxatges d’hivern. Sí, jo crec que així anem per bon camí.

Altres jugadors van arribar al mercat d’hivern i són recordats per una passada de gol. Un d’ells, Frank de Boer, qui va arribar amb el seu germà Ronald, es va consolidar a l’eix de la defensa i sempre se li recordarà la passada a Rivaldo en la famosa xilena. 

Un altre va ser Afellay l’any 2010, a qui l’asssistència a Messi en el 0 a 2 al Bernabéu en semifinals de Champions ja va fer justícia el seu fitxatge.

Pinto també va arribar en un mercat d’hivern i podríem dir que la feina que va fer al vestidor amb Messi va tenir el seu valor, al camp ja és una altra cosa. Maxi López i la seva gallina o Demetrio Albertini també van ser un fitxatges del mercat d’hivern. Tot i això, el fitxatge d’hivern que quedarà sempre marcat a la història del Barça té un nom: Philippe Coutinho.

160 milions d’euros i el fitxatge més car de la història del Barça. I és que la llista de fitxatges en el mercat d’hivern és inesgotable. D’Amunike a Coutinho, passant per Davids, Afellay o Pinto. Aquest és i ha estat el mercat d’hivern del Barça ple de llums i ombres.