Des del retorn de la Lliga, després del confinament, el Madrid ha vist com 20 jugades revisades pel VAR s’han decantat a favor d’ells en 17 partits jugats. Aquest cap de setmana en el clàssic, una més.

El tècnic blaugrana va explotar després del penal de Ramos. Koeman ha viscut aquesta temporada cinc partits a la Lliga, on ha sumat set punts, però ha viscut situacions especials amb el VAR. En la jornada anterior, a Getafe, penal xiulat a De Jong en contra i el VAR no va entrar en dues jugades que podrien haver estat targeta vermella a Nyom i Cabaco

En la jornada anterior, en el Barça-Sevilla, una trepitjada de Diego Carlos sobre Messi tampoc no es va revisar, i en el Celta-Barça, Lenglet va ser expulsat per un cop de colze, a Messi li van anul·lar un gol per un rigorós fora de joc, i aquí sí surt beneficiat, quan el VAR no va expulsar Piqué, ja que Denis Suárez estava en fora de joc.

La indignació de Koeman ha arribat fins al capdamunt després del clàssic i així també a l’entorn del Barça. El directiu Xavi Vilajoana piulava: “Això és un putu escàndol!!! Munuera te’n pots anar a cagar…”. El Betis es feia creus comparant una jugada en què no li van assenyalar penal i la comparava amb la de Ramos. El propi Valdano ho tenia clar: “Jo no interpreto la jugada como penalt”. I és que ja fa temps que el president de la Lliga, Javier Tebas, va deixar entreveure el dia que el VAR va canviar.

El despropòsit és tan gran que, per exemple Sique Rodríguez va explicar un detall en el post partit, “segons l’acta arbitral oficial, el Barça-Madrid s’ha jugat en el Benito Villamarín…”. Som a la jornada 5 de la Lliga i el Barça i molts altres equips ja posen el crit al cel pel VAR i la manera com s’utilitza. Veurem si el debat s’allarga fins a final de temporada i amb el Madrid com a gran beneficiat