Pedri, Araujo, Dest, Ansu Fati, Ilaix Moriba o Riqui Puig. De Jong, Ter Stegen o Dembelé. Aquests són el present i el futur del Barça. Són el pal de paller del Barça que vindrà. I tot això, liderat per Ronald Koeman.

El llegat esportiu del primer equip blaugrana segurament podria ser la millor herència que ha rebut Joan Laporta. El mandat de Bartomeu va deixar un planter de joves amb projecció de futur, liderats per Pedri, i un segon escalafó d’edat com De Jong, Dembele o Ter Stegen, que han de manar en el  Barça que vindrà

La grandesa del Barça sempre troba situacions així de contradictòries. Institucionalment i econòmicament el club viu un dels moments més difícils, però alhora té actius en el primer equip per mirar el futur amb optimisme. La situació de crisi institucional que ha viscut el Barça pot recordar el que va passar l’any 2003 amb Joan Gaspart. El club va passar una època convulsa, però alhora hi havia jugadors joves que treien el cap. Un tal Leo Messi, Andrés Iniesta o Xavi Hernández, que van ser el futur dels èxits blaugrana.

És clar que Laporta també hereda els mals fitxatges de l’època Bartomeu, com Coutinho i Griezmann, i els salaris elevats dels jugadors que caldrà renegociar.

Pot mirar el Barça el futur amb optimisme? Jugadors del primer equip que giren al voltant dels 20 anys, així com figures joves que poden liderar el Barça que vindrà. És el llegat que rep Joan Laporta, qui haurà de prendre decisions per també envoltar tots aquests jugadors i retornar el Barça al camí dels títols.