Renovacions que dibuixin el futur blaugrana. Aquest és l’objectiu que té sobre la taula la nova estructura esportiva del club, encapçalada per Mateu Alemany. I és que la irrupció de jugadors joves en el planter de Koeman demana que club i futbolistes arribin a una entesa per renovar-se.

Ilaix Moriba és un dels jugadors que han de renovar el contracte. I el club espera poder-ho fer ja aquest mes d’abril. Amb 18 anys celebrats al gener, la irrupció del guineà al primer equip el situa en el focus de les renovacions. El jove està representat pel seu propi entorn, un fet que pot ajudar a les negociacions. Se li oferirà un contracte semblant al d’Ansu Fati, amb una clàusula de crac i quatre temporades més.

Un altre dels joves pendents de renovar és Mingueza. Una irrupció diferent de la d’Ilaix, qui estava assenyalat des del futbol base. Mingueza ha pujat al primer equip davant l’allau de baixes i des del dia del seu debut, el 25 de novembre del 2020, ha estat un comodí ideal per a Koeman. El club pot renovar-lo de manera automàtica fins al 2023, però el club i el jugador seuran a parlar

Si les renovacions d’Ilaix i Mingueza estan ben encaminades, la renovació que serà més complicada és la de Dembélé, que acabarà contracte l’estiu del 2023, i per tant la temporada que ve seria l’última. La predisposició del francès és bona, i ha demostrat el seu nivell de forma i per què se’l va fitxar. Ronald Koeman n’ha estat el mentor

Ilaix i Mingueza, així com Dembélé. Tres renovacions sobre la taula que s’afrontaran aquest mes d’abril, amb l’objectiu de consolidar el Barça del futur. Ah, per cert, una altra renovació també queda pendent, potser us sona: un tal Leo Messi.