La defensa del Barça està en escac. L’únic supervivent, Clément Lenglet. El francès ha vist com al seu voltant han caigut lesionats Gerard Piqué i Ronald Araujo. Todibo, traspassat al mercat d’estiu, i Koeman no va tenir el fitxatge que demanava. La defensa del Barça té un problema d’efectius i perd el seu gran baluard: Gerard Piqué

A Piqué no se l’espera fins al mes de febrer, si som optimistes. Demà serà operat i en cas que el seu lligament creuat es vegi afectat podríem dir adeu al central per tot el que queda de temporada. Sense Piqué i, de moment, tampoc Araujo.

La primera opció ara mateix a la plantilla és la de Frenkie de Jong, qui ja ha actuat en aquesta posició en altres moments. Una garantia d’èxit, tot i que l’holandès és migcampista, és capaç d’adaptar-se a l’eix.

I ara bé, la pregunta que es fa tothom: on és Umtiti? El francès forma part de la plantilla? Sí. El jugador entrena amb l’equip? Sí. La seva lesió el permet ser titular a l’eix de la defensa de manera continuada? No. Koeman compta amb ell, però sense garanties.

I contra el Dinamo de Kíev, què? Koeman ha decidit deixar Frenkie de Jong a Barcelona, així que l’únic central disponible amb Lenglet és Óscar Mingueza del filial. L’holandès haurà de trobar solucions o, fins i tot, fer algun invent per solucionar els problemes centrals.