Els penals van sortir creu, durant la tanda i durant el partit. No va ser el dia dels 11 metres de les de Lluis Cortés. L’Atlètic de Madrid va fer un gol i de penal, les blaugrana van veure com l’àrbitre no els xiulava dues penes màximes i finalment van acabar eliminades en una fatídica tanda

Les ocasions de la primera part van ser del Barça Femení. Patri Guijarro i Alexia la van tenir, però la fortuna no va estar de cara. Sí amb l’Atlètic de Madrid, que va fer bona la màxima d’entrenador nou victòria segura. 

Menció especial per l’arbitratge, qui no va xiular dos penals a les jugadores blaugrana. De fet, així s’expresaven per twitter després del partit. Mapi Leon: “Que hemos tenido para meterlas y no lo hemos hecho? Si. Pero que se debería mejorar mucho este tema también”. Alexia Putellas parlava sobre la necessitat del VAR

A la segona part l’Atlètic de Madrid va generar un penal per mans de Pereira, que van Dongen no va perdonar. Era el minut 67. I quan semblava que les atlètiques ja celebraven la victòria, va aparèixer Alexia Putellas al minut 90, fent l’igualada amb el gol de falta.

L’empat arribaria fins al minut 120 i els penals van decretar el guanyador. Jennifer Hermoso, Mariona i Melanie Serrano van fallar els tres primers penals blaugrana. Tot i que Paños en va aturar 2, l’atlètic de madrid es va acabar classificant per la final de la supercopa. Jugarà dissabte contra el Logronyes.