El Barça haurà d’afrontar els partits a porta tancada, tant en el Camp Nou com a fora de casa. Després d’una temporada en què el bagatge de partits a domicili ha sigut bastant pobre, podria ser que el conjunt de Setién en surti beneficiat de jugar a porta tancada? Els problemes fora de casa han sigut un constant aquesta temporada, ja amb Valverde a la banqueta.

I és que a inici de temporada el Barça va haver d’esperar fins a la jornada 7 per guanyar el seu primer partit fora de casa, va ser al camp del Getafe el 28 de setembre. Això deia el Txingurri a la prèvia.

I ara, el Barça podria sortir-ne beneficiat? I el Reial Madrid? Establim una comparativa entre els dos equips. Què han fet en Lliga fora de casa fins ara? Mentre que el Barça ha jugat 13 partits, el Madrid n’ha jugat 14. El Barça només n’ha guanyat cinc, en canvi el Madrid n’ha guanyat set. Tres empats blaugrana per quatres dels blancs i, atenció, cinc derrotes del FC Barcelona i només tres del Reial Madrid. Això produeix, clarament, que el Barça ha aconseguit només el 46 % dels punts fora de casa, en canvi el Madrid el 60 %. Una diferència prou significativa, que podria ser definitiva en el que queda de temporada si es repeteix

El Barça tornarà a la competició jugant fora de casa contra el Mallorca i en el futur té cinc visites més: Sevilla, Vigo, Villareal, Valladolid i Alabès a l’últimajornada. Mentre que en el Camp Nou l’equip ha sigut una piconadora, els problemes han arribat quan tocava viatjar.

Veurem com afecta en aquest final de temporada els partits sense públic, i de la mateixa manera es podran extreure conclusions si a Barça o Madrid els ha beneficiat o no aquest fet. Si la mitjana fora de casa es manté, és clar que el conjunt de Quique Setién tindrà menys opcions de guanyar la Lliga.