David Villa ha estat un obrer del gol. Allà on s’ha vestit de curt ha regalat gols amb la seva presència. Un golejador que s’acomiada.

Villa va néixer a la localitat de Tiuya, un poble miner de la comunitat d’Astúries. El seu sobrenom d’El Guaje surt precisament d’aquí.
El Guaje va emergir a l’Sporting de Gijón, on va debutar amb només 20 anys i va arribar a fer fins a 41 gols.
La figura del golejador es va començar a fer més gran al Saragossa. Villa va aixecar una Supercopa d’Espanya i una Copa del Rei amb l’equip aragonès; va marcar un gol a la final contra el Reial Madrid i va guanyar el títol a la pròrroga.
Els 39 gols amb el Saragossa el catapultarien a fitxar l’any 2005 per al València.129 gols amb la samarreta txe en cinc temporades el van convertir en un ídol de Mestalla. Amb el València també aixecaria la Copa del Rei l’any 2008.
I l’any 2010 Villa es convertiria en una estrella: arribaria al Barça substituint Zlatan Ibrahimovic, i encara més, després de proclamar-se campió del món amb Espanya. El Guaje ostenta el títol de màxim golejador de la història de la selecció espanyola, amb 59 dianes. Amb el Barça, Villa aconseguiria guanyar la Lliga amb un inoblidable 5 a 0 contra Mourinho, i es coronaria amb la Champions de Wembley.
El pitjor de la seva carrera també ho va viure amb el Barça, quan al Mundial de Clubs es va acabar trencant la tíbia. Aquella lesió el condicionaria tota la temporada i l’acabaria fent marxar a l’estiu en fitxar per a l’Atlètic de Madrid. Va deixar 48 gols en l’etapa blaugrana.
Els matalassers van ser el final de la seva carrera al màxim nivell. Va tenir temps de guanyar-hi una Lliga precisament al Camp Nou. Posteriorment, Villa va marxar a Nova York tres temporades i va acabar penjant les botes al Vissel Kobe, al costat del seu amic Andrés Iniesta.
Aquests han estat 20 anys de carrera i més de 400 gols d’un golejador voraç.