L’hereu de Xavi, el guardià de l’estil, ADN Barça, el joc de posició, la possessió de pilota… Metàfores per descriure Arthur Melo, en les quals s’hi han de sumar els elogis de Messi.

Un any i mig després, Arthur marxa a la Juventus. El brasiler no ha estat regular en les seves actuacions, no ha tingut l’evolució esperada ni la continuïtat desitjada.

Les expectatives creades al voltant d’Arthur s’han acabat ensorrant. “Arthur aprenent de Xavi”, titulava el diari ‘Sport’ el 5 d’octubre del 2018. El jugador apuntava maneres a l’hora de guardar la pilota, mantenir la possessió i sortir de la pressió rival. Tot i això, mai no ha sabut fer un pas endavant i jugar a camp contrari, rebre en zones perilloses pel rival i ser decisiu. Sis assistències i quatre gols són tot el seu balanç ofensiu fins avui.

I ara què? El futbolista ja està traspassat a la Juventus, però seguirà al Barça fins a final de temporada. Mantindrà la seva professionalitat? Quin serà el seu paper a l’equip?

Destacables també les imatges d’Arthur parlant amb Setién durant l’entrenament. El brasiler sembla que no està content per com s’ha gestionat el seu adeu, de la mateixa manera que tampoc no l’han convençut les paraules del tècnic. Arthur marxa a Torí per maquillar una operació econòmica que permetrà quadrar els balanços del 30 de juny.