El Barça torna a Anoeta, el camp on va viure una crisi transcendental ara fa sis anys. Era gener del 2015 i Luis Enrique i els jugadors disputaven el primer partit després de l’aturada nadalenca. Messi i els sud-americans van arribar més tard als entrenaments i Luis Enrique decidiria deixar Messi a la banqueta. Derrota 1 a 0, gol de Jordi Alba en pròpia porta i el Barça desaprofitava la punxada del Madrid.

La tempesta es faria pública el dia després, quan Messi no va presentar-se a l’entrenament de portes obertes al Miniestadi un dia 5 de gener, nit de Reis. Crisi oberta i l’argentí i Luis Enrique en el punt de mira.

Amb el pas del temps hem conegut detalls. Previ al partit d’Anoeta, Messi i Luis Enrique van tenir un fort enfrontament durant una sessió a la Ciutat Esportiva. Això va destapar la caixa dels trons. Després d’Anoeta, institucionalment Bartomeu també va intervenir, fent fora Andoni Zubizarreta i convocant eleccions a l’estiu.

En ple terrebastall, el Barça es va enfrontar amb l’Atlètic de Madrid quatre dies després al Camp Nou. Victòria per 3 a 1 amb gols de Neymar, Messi i Suárez, fotografia històrica del trident i una crisi que semblava que començava a esvair-se. Tant es va evaporar que aquell Barça de Luis Enrique va aconseguir el segon triplet de la seva història amb Lliga, Copa, Champions a Berlín i un trident inoblidable. Amb el temps,  ja tots podem dir que aquell record amarg d’Anoeta va ser el preludi d’una temporada històrica.