Hi havia una vegada que el Barça va ser un equip sense Copes d’Europa. Hi havia una vegada que 30 mil aficionats blaugrana es van desplaçar a Suïssa per una final europea. Després de dues derrotes molt doloroses, la Copa d’Europa del 61 a Berna i la Recopa del 69, la final de la Recopa l’any 1979 a Basilea va marcar un punt d’inflexió a la història del Barça.

El Barça va guanyar a la pròrroga contra el Fortuna Düsseldorf, en un partit que va tenir tot el que demana una gran nit europea. Emoció fins a l’últim instant, el partit va marxar a la pròrroga amb empat a 2 i va ser en el minut 103 quan Rexach va fer el tercer blaugrana.

EL 3 a 2 no va ser l’últim gol del partit, va arribar posteriorment el quart de Krankl i encara amb temps perquè els germànics reduïssin distàncies i posessin el cor amb un puny a tots els culers amb el 4 a 3 final. El xiulet va significar la primera victòria europea de la història del Barça en el primer any de Josep Lluís Nuñez com a president.

L’equip de Quimet Rifé va trencar el malefici europeu i va aconseguir una fita històrica amb el títol i també amb el desplaçament de tants aficionats blaugrana que van tenyir la ciutat Suïssa.

Va ser l’últim partit de Neskens amb la samarreta del Barça, qui emocionat va llençar la corbata a la plaça de Sant Jaume en la celebració del títol. Artola, Zubiria, Migueli, Rexach, Neskens, Krankl o Asensi seran sempre els herois de la Recopa de Basilea.