L’Eurocopa del 2004 va coronar a un convidat de pedra: Grècia. El conjunt grec va ser la gran sorpresa del campionat, amb un joc defensiu i poc vistós. Jugadors com Karagounis, Charisteas o el conegut porter Nikopolidis.

El certàmen es disputava a Portugal i precisament el primer partit del torneig seria entre els amfitrions i Grècia, qui ja va donar la sorpresa guanyant 2 a 1 contra l’equip de casa. Portugal amb un jove Cristiano, un veterà Figo, Rui Costa, Deco o Maniche. Aquell partit seria el preludi de la final de l’eurocopa, on portuguesos i grecs es tornarien a enfrontar.

En aquell grup també hi quedava emparellat Russia i Espanya. La Roja dirigida per Iñaki Saez, amb Raul, Torres, Morientes o Valeron, acabaria quedant fora de quarts. Van ser tercers a la fase de grups, per darrere Portugal i Grècia.

L’Eurocopa del 2004 és també la del famós gol d’Ibrahimovich contra Itàlia. Aquest gol d’esperó en el minut 85 ja ha quedat a la història de les eurocopes. De fet, és recordada també pel “biscotto” entre Suècia i dinamarca, quan en l’última jornada de la fase de grups, un empat a 2, servia a les dues seleccions per classificar-se i deixar fora a itàlia. Així va ser. 2 a 2, Suecia i dinamarca a quarts i Italia fora.

La final seria entre Grècia i Portugal. Els grecs havien deixat pel camí als Països Baixos i Republica Txeca. Portuguesos havien guanyat a Anglaterra i França. La pilota parada i el joc defensiu li donarien el títol a Grècia, que es convertiria en campiona d’europa per primer cop a la seva història