La temporada 2003-2004 va ser la de l’arribada de Ronaldinho al Barça i la de l’explosió de José Mourinho a Europa. El tècnic portuguès es va coronar com a campió de la Lliga de Campions amb el Porto. Contra tot pronòstic, els portuguesos van aixecar una Champions dirigida per Mourinho a la banqueta i liderada per Deco, Maniche i un veterà Vítor Baía sota pals.

El Barça no va disputar aquella Champions, sinó que va jugar la copa de la Lliga d’Europa, on va caure a vuitens de final contra el Celtic. A la Lliga, aquell sempre serà recordat com l’any del debut de Ronaldinho, i el dia que es va estrenar al Camp Nou amb el gol contra el Sevilla la famosa nit del gaspatxo.

La nova directiva de Laporta va escollir Frank Rijkaard per dirigir la banqueta. El tècnic va viure moments molt complicats i, de fet, a punt va estar de saltar. Finalment va ser ratificat, un fet que li va permetre al Barça encadenar una dinàmica guanyadora de 15 partits seguits sense perdre, acabar segon a la Lliga i estar a punt d’arrabassar-li el campionat al València. Tot això amb victòria al Bernabéu inclosa.

Aquella temporada va ser la llavor del Barça de Ronaldinho, també va ser la que Messi va debutar en partit amistós amb el primer equip del Barça, i la que va posar les bases d’un Barça que va regnar el futbol espanyol els anys següents.