Els 11 metres van decidir la final de la Champions amb sabor italià. Milan i Juventus es van trobar en una final que van guanyar els “rossoneri”. Després d’una tanda de penals en què la Juventus en va fallar tres i el Milan només dos, va ser Shevechenko qui va superar Buffon en el penal definitiu. En aquella tanda, qui va fallar un dels penals de la Vecchia Signora va ser Zalayeta, l’home que precisament va eliminar el Barça en aquella Champions.

Va ser en la pròrroga del partit de tornada, en els quarts de finals de la competició europea, que el Barça de Van Gaal va quedar fora d’Europa. Un gol simptomàtic que va definir el moment que vivia l’equip i el club, i que posteriorment vaexplosionar.

Esportivament, Van Gaal va deixar l’equip el 27 de gener i el va substituir Radomir Antic. El Barça va acabar sisè i es va classificar per la UEFA, la pitjor posició dels últims 15 anys, aleshores.

En àmbit institucional, va ser l’última temporada de Joan Gaspart presidint el Barça. Hi va haver eleccions en el club i Joan Laporta va guanyar els comicis el 16 de juny del 2003.

El canvi institucional estava fet, la incertesa era veure com aquests canvis es plasmarien esportivament.