Zinedine Zidane i Iker Casillas es van convertir en els herois del madridisme l’any 2002. El golàs del francès va donar la novena Champions al Madrid, de la mateixa manera que la lesió de César va fer que fos clau l’entrada d’Iker Casillas en els últims 23 minuts per salvar el partit.

Les llàgrimes d’un jove Casillas sobre la gespa d’un Madrid que havia superat el Barça a semifinals. Els blaugrana, dirigits per Carles Rexach, van perdre contra el conjunt de Vicente del Bosque, que va guanyar 0 a 2 al Camp Nou el dia de Sant Jordi.

Una temporada difícil en clau culer, en què l’equip no va guanyar cap títol i va quedar quart en una Lliga que va guanyar el València de Benítez. Rexach va tancar l‘etapa d’entrenador amb aquella única temporada sense aixecar títols.

Va ser una temporada de canvis importants a can Barça. A final de curs també es va acomiadar Guardiola, que va deixar el club després de tota una vida de blaugrana.

Els inicis del 2000 van ser anys difícils per al Barça, i tot va acabar explotant la temporada següent, amb el retorn de Van Gaal i la convocatòria d’eleccions de Joan Gaspart.